top of page
SVENLJUNGACHAUFFÖRER TILL SAUDIARABIEN

Från det marsvinterlika vädret med snöglopp och nära nog slädföre på tisdagsförmiddagen i Svenljungatrakten startade två långtradare för en ganska unik färd.

Målet är nämligen Damman i Saudiarabien.

Kung Feisal, som mördades på tisdagen, hade sagt sitt ja till ett hypermodernt turisthotell i Damman, där en oljesheijk inte drog sig för några som helst kostnader för att bygga ett lyxhotell enligt västerländskt mönster.

artikel.jpg

 - Det är gipsplattor och isoleringsmaterial, som vi fraktar. Två långtradare från min firma har vi ställt till förfogande. Dessutom kommer en bil från Södertälje och två från Skillingaryd, hela sällskapet möttes på tisdagseftermiddagen i Värnamo och skall sedan ha sällskap denna långa färd, säger direktör Billy Hedström vid ett samtal med Svenljunga-reaktionen strax före avresan.

 - Vi har haft internationella transporter många gånger tidigare, men inte i den här omfattningen som nu sker. Finland tur och retur har vi haft flera gånger och vi har haft transporter också till Frankrike - allt har klaffat väl hittills och det hoppas vi det gör även i detta fall.

Materielen skall till Amman, där ett lyxhotell skall byggas för att locka västvärldens magnater att njuta av inte bara natur och vatten utan också av en dollarmässig exklusiv bostadsmiljö.

- Resan beräknas ta ungefär 17-18 dagar ner, berättar Billy Hedström, chef för åkeriet i Svenljunga. Vi färjar över i Trelleborg, reser sedan via Öst-Tyskland, Jugoslavien, Bulgarien, Turkiet, där vi för övrigt får militär eskort, och sedan via Grekland till Irak och sedan slutmålet.

Göran Davidsson, Sjötofta och Sten-Åke Josefsson, Tranemo, båda i 25-årsåldern, heter chaufförerna.

RUNE GEDDA

bottom of page